■ 리뷰 : 다담 안동 찜닭 양념
Review: Dadam Andong jjimdak sauce
생애 처음으로
안동찜닭 만들기에 도전해봤어요
근데 왠일이야~~~
너무 맛있네요
자세한 레시피 공유해드릴게요
For the first time.
I tried making Andong jjimdak.
What's going on?
It's so delicious.
I'll share your detailed recipe.
Andong-jjimdak is "steamed chicken of Andong."
Andong, Gyeongsangbuk-do Province and is made with chicken, various vegetables marinated in a ganjang (Korean soy sauce) based sauce.

■ 다담 안동찜닭 양념
Dadam Andong-style braised spicy chicken sauce
가격 : 2700 원 (won)
중량 : 220 g



■ 안동찜닭 만들기
How to make Andong Jjimdak

재료: 생닭1 , 감자3, 당근1, 청양고추1, 당면, 다담안동찜닭소스
Ingredients: chicken, potato, carrot, cheongyang red pepper, glass noodles, Dadam Andong jjimdak sauce

1. 생닭을 토막낸다.
Cut the chicken into pieces.

2. 생 닭을 흐르는 물에 씻는다.
Wash the chicken under running water.

3. 냄비에 물을 끓인다. 끓는 물에 닭을 넣고 강불에 5분간 데친다. (닭을 데친 후에 요리하면 담백하고 부드러워져요.)
Put chicken in boiling water and boil over high heat for 5 minutes.

4. 끓는 물에 당면을 5분간 데친다
Boil noodles in boiling water for 5 minutes.

5. 감자와 당근을 썬다.
Chop the potatoes and carrots.

5. 닭, 물 500cc, 양념을 넣는다
Put chicken, 500cc water, and seasoning in a pot.

4. 뚜껑을 열어 놓은 상태로 중불에서 15분간 끓인다.
Cook over medium heat for 15 minutes. Open the lid.

5. 감자, 당근, 야채를 넣고 15분간 더 끓인다.
Add potatoes, carrots and vegetables and cook for another 15 minutes.
■ 맛 taste
단맛 sweet
●●○○○
짠맛 salty taste
●●○○○
감칠맛 Savory taste
●●●●○
매운맛 spicy taste
●●○○○
안동 찜닭 양념 이거 물건이에요!!
신선한 닭과 야채에 이 양념을 넣고
레시피대로 조리했을 뿐인데
안동 찜닭 전문점에서 먹는 줄 알았어요~~~
I thought it was a jjimdak restaurant in Andong~~~
■ 요리 가격 price
생닭 = 5500원
감자, 야채, 당면 = 약 3000원
다담 양념 = 2700원
= 총 11200원 (won)
■ 요리 시간 time
재료 손질 10분
닭 데치기 5분
닭과 양념 넣고 끓이기 15분
야채 당면 넣고 끓이기 15분
= 총 45분 (min)
찜닭 배달 오는 시간이 약 30~ 40분이니
비슷하네요 ^^
■ 총평:
손님 초대할때 안동찜닭 도전해보세요~
요리 진짜 잘하는 사람 될 수 있어요 ^^
이웃님의 댓글과 공감 환영해요~♡
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